AniCura

Bakgrund

För att uppmärksamma blodgivning av hundar och dagens avancerade djursjukvård, skapade AniCura i samarbete med Andréasson PR Årets blodgivarhund. Det sker i samband med internationella blodgivardagen den 14 juni. Att uppmärksamma blodgivarhundar kan även fler hundägare få upp ögonen för möjligheten att låta sin hund bli blodgivare.

Utmaning

En blodtransfusion kan vara livsavgörande för en skadad eller akut sjuk hund. Därför är behovet av blodgivande hundar stort – och det behövs fler hundar som kan hjälpa till att rädda liv. AniCura har därför utsett Årets Blodgivarhund varje år för att uppmärksamma alla hjältar som hjälper djursjukvården att rädda liv.

Strategi

De AniCura-kliniker som har blodgivning för hund utser under feb-maj ungefär 5 finalister vardera, d.v.s. hundar som regelbundet och framgångsrikt lämnat blod under året. Det bör vara hundar där ägarna är med på att deras hundar blir nominerade och syftet, och att man är beredd på att eventuellt ställa upp med namn och bild om man vinner titeln.

Genomförande

Inför stora blodgivardagen den 14 juni presenteras vinnaren Årets blodgivarhund till medier med möjlighet att göra intervjuer lokalt och regionalt. Andréasson PR förbereder en pressrelease med vinnaren och fakta om blodgivning för hundar.

Resultat

Årets blodgivarhund har resulterat i hundratals pressklipp sedan starten 2020. Årets blodgivarhund har flertalet gånger fått vara med på nyhetsmorgon för intervju med sin husse eller matte. Även en veterinär från AniCura är med och pratar om blodgivning och varför det är viktigt.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå